top of page
heading-0303-szerviz-mac-min.jpg
hero-separator-min.png

Új iPad Airt és iPad minit mutatott be az Apple


Az új, 10,5 hüvelykes iPad Air lényegében a 2017-es 10,5″-es iPad Pro utódjának tekinthető, míg a továbbra is 7,9 hüvelykes iPad mini végre egy jól megérdemelt frissítést és Apple Pencil támogatást kapott.

Mindeddig az iPad Pro modellek kiváltsága volt a Smart Keyboard – az iPad speciális érintkezőjén keresztül csatlakozó külső billentyűzet – támogatása, de az új iPad Air megjelenésével ez most megváltozott. Az egykori 10,5 hüvelykes iPad Pro billentyűzetével és az első generációs Apple Pencillel kompatibilis iPad Air így a legtöbb embernek jó alternatíva lehet a jóval drágább iPad Pro-val szemben. A szintén az első generációs Apple Pencillel használható iPad mini a kompakt mérete miatt pedig könnyen művészek és diákok kedvencévé válhat.

Mindkét új iPad az Apple tavaly szeptemberben, az iPhone Xs/Xs Max/Xr-ben debütált A12 Bionic processzorát kapta, annak gépi tanulásért felelős neurális motorjával együtt. Bár az A12 elmarad a tavalyi iPad Pro-kkal érkező A12X forradalmi teljesítményétől, a 2018-as iPadhez képest ezzel az új iPadek így is 70%-kal gyorsabbak lesznek, grafikus sebességük pedig a korábbi modell kétszeresét is elérheti. Az A12 chipnek és kameráiknak köszönhetően mindkét iPad teljes egészében támogatja a kiterjesztett valóság (AR) technológiákat. Az iPad Air egy 10,5 hüvelykes, 2224 x 1668-as, míg az iPad mini egy 7,9 hüvelykes, 2048 x 1536-os felbontású kijelzővel rendelkezik. Mindkét kijelző laminált, támogatják a P3-as, széles színtartományt, illetve talán ami a legfontosabb, True Tone technológiával is rendelkeznek. A True Tone lényege, hogy az iPad szenzorain keresztül a külső fényviszonyok alapján szabályozza a kijelző fehéregyensúlyát, hosszabb távon is kényelmessé téve az iPaden való munkát és olvasást. A 120 Hz-es frissítésű Pro Motion kijelző technológiát megtartotta az Apple az iPad Pro-knak, illetve FaceID helyett az új iPadek továbbra is Touch ID authentikációt használnak, a megszokott módon, a Home gombba építve. Az új iPadek kamerái az egyetlen pont, ahol a tavalyi, 9,7 hüvelykes iPadhez képest nem történt lényegi előrelépés, de azok dokumentum szkennelésre és kiterjesztett valóság (AR) felhasználásra továbbra is kiválóan alkalmasak. A vezeték nélküli kapcsolatok terén viszont nem kell kompromisszumokra számítani, mindkét iPad 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.0 és gigabites LTE támogatással érkezik. Az iPad Pro-kkal ellentétben az iPad Air és az iPad mini modellek továbbra is Lightning-csatlakozóval rendelkeznek és a négy helyett csak két hangszórót tartalmaznak. Az új iPad Air ezüst, asztroszürke és arany színben, 64GB-os, 256GB-os, valamint Wi-Fi és Wi-Fi + LTE verziókban lesz megvásárolható. A 64GB-os, Wi-Fi-s alapmodell iPad Air ára 194.990 Ft. Az új iPad mini szintén ezüst, asztroszürke és arany színben és 64GB-os, valamint 256GB-os kapacitással kapható. A 64GB-os, Wi-Fi-s iPad mini 154.990 Ft-ért vásárolható meg. .Forrás: szifon.com


Termékajánló

fading-01.png
map-correct-min.png

9024 Győr

Nagy Imre út 89.

Nézz be hozzánk, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot online!

separator-executive-min.png
bottom of page